|
Nolikums 2010
|
| Autors |
Ziņa |
Korķugalva
Ziņas: 177
Pievienojās: Mar 2008
Statuss:
|
RE: Nolikums 2010
Un tu ar šo ierosini ka [...]? Ko vajadzētu mainīt? ;)
|
|
| 28-01-2010 10:07 |
|
 |
nosingspešal
Ziņas: 7
Pievienojās: Jan 2009
Statuss:
|
'Man domāt,ka šeit var līdzēt tikai sacensību"brīvlaišana",t.i.-katrs rīko tādas sacīkstes,kādas liekas visinteresantākās,labākās,jaukākās u.t.t.un klubu pārstāvjiem nebūtu obligāti piespiedbrīvpātīgi jāpiedalās da jebkur dēļ punktiem un rīkotājiem nav ''jāizdarās'' dēļ kārtējā nolikuma punkta(labs piemērs Dīvajā,kur atsevīšķi vērtē nobraucienu,lai tik un tā beigās saskaitītu rezultātus kopā ar slalomu,kurš jau tāpat notiek kopā ar nobraucienu;))),manuprāt pilnīgi nesaprotama un lieka tiesnešu laika izšķērdēšana).
Tad arī paši dalībnieki noteiks kādas tad sacīkstes vēlas,vai nevēlas.Tās kuras neapmeklēs vai nu mainīsies,vai vienkārši vairāk nenotiks.....
Šobrīd ''mazāk populārās'' sacensības var ''izbraukt''uz tā rēķina,ka tajās tiek piešķirti punkti.....un mazāk domā
par to, ko patiešām cilvēki vēlas.
....arī es esmu pret jauka un patīkama vaļasprieka ''sačakarēšanu'' dēļ sporta ;)
|
|
| 28-01-2010 14:36 |
|
 |
sarmite
Ziņas: 10
Pievienojās: Apr 2008
Statuss:
|
Man arī liekas, ka ar visiem striktajiem noteikumiem esam sākuši postīt pasākumu.
Ūdenstūrisms ir pasākums ģimenēm, draugiem u.t.t, nevis tikai sports. Protams, sports ir pasākuma daļa!
Savukārt tiem, kas tik ļoti vēlas sportu - ir tak neskaitāmi slalomistu mači, airēšanas maratoni u.t.t., kur nu katrs var izlikties uz nebēdu. Savukārt šie pasākumi noteikti nav domāti ģimenēm ar bērniem vai pilnīgiem iesācējiem.
Lai katram paliek savs.
Attiecībā uz nolikumu un jauno sezonu- tas, ko, manuprāt , esam mazliet piemirsuši ir - drošība. Skrienot pēc punktiem vairs kaut kā nedomājam par sekām.
Kā piemērs varētu būt Amatas nobrauciens, kad ūdens bija mazliet vairāk kā ierasts.
1. ja nobraucienā dodas viena ekipāža, tad, ja nu kas notiek, organizatori par to labākajā gadījumā uzzin pēc stundas vai divām, kad jau var būt par vēlu.
Ar šo domāju, ka vajadzētu pārdomāt organizatoru iespējamo rīcibu, lai pēc iespējas novērstu šādas situācijas. Piem. no starta izlaist ekipāžas pa 2, vai kā līdzīgi un ieviest diskābeli par palīdzības nesniegšanu grūtībās nonākušai ekipāžai. Tas varbūt izklausās muļķīgi un lieki, bet pagājušajā gadā, cik nu atceros, tieši šādas situācijas tika redzētas .
Beigās citējot Nosingspešal :arī es esmu pret jauka un patīkama vaļasprieka ''sačakarēšanu'' dēļ sporta ;)
Lai šovakar prāts ar Jums!
|
|
| 29-01-2010 09:51 |
|
 |
Korķugalva
Statuss:
|
Atkal tas pats par sacensību bojāšanu ar sportu un punktiem, bet nav pateits tur NEKAS, ko vajadzētu darīt lietas labā tajā ziņā.
Nu tad, lūdzu, sakiet, kā punkti čakarē ŪT maču ideju un kā to mainīt, lai visi brauktu un būtu laimīgi. Man arī ŪT mačos galvenais kāpēc es braucu ir pasākums, izklaide, bet es kaut kā mistiski to vēl varu pavadīt braucot 5 klasēs, un tā man vēl ir papildus jautrība, ka dabūnām kosties vēl ar, piemēram, Mihelsoniem PMv klasē, Ar Juri R. un Tevi, Sarmīt, PMj klasē. Un galu galā ar saviem kluba biedriem kajakos. Tas vēl ir ekstra azartiņš un izklaide priekš manis. Un manuprāt tādai tai idejai arī būtu jābūt: pavadīt jautru 3 dienu tusiņu ar dzīvošanu teltī, zupas vārīšanu no upes ūdens un vēl visam tam ekstra padzīvoties uz ūdens, vienalga, vai tas cilvēks 1. reizi ir upē, vai putām mutē kapājās, lai tik tai Sarmītei baltajā laivā garām tiktu un varētu vēlāk pārrunāt kas un kā trasē bijis. Un man šķiet, ka tiem pirmajiem nevajadzētu satraukties par punktiem baigi un ka kāds tur baigi airē un cenšās. Man šķiet pilnīgi absurdi apgalvot, ka jauniņos vajadzētu satraukt punktiem ko dod pirmajām vietām. Un tā arī man šķiet ka ir. Paskatieites kā ir riteņbraukšanas mačos. Tur piedalās tūkstoši, kaut par pirmajām 200 vietām tur cīnās tādi, kuri katru dienu 4 h un vairāk pavada uz tā daikta un punktus arī viņiem par to dod[!!!!!!]. Šausmas, kāda nolaidība no maču organizatoru puses lai dabūtu klāt vairāk dalībnieku. Bet to paliek aizvien vairtāk un vairāk.
Tāpēc padomājiet, pirms atkal apgalvojiet, ka šie punkti čakarē sacnesības un tas ka tur brauc arī braucēji kas kaut cik airi pareizi ir iemācījusies turēt arī attur jauniņos. Nevajag apgalvot muļķības. Piemēram, klubā, kur ir gana daudz tādu, kuri kaut cik māk turēt airi pareizi, tas būtu PBO, kā arī mums diezgan patīk kosties pa punktiem. Bet par cilvēku daudzumu un pieaugumu nevarētu sūdzēties. Tāpēc vainai nevajadzētu būt punktos un sportā, bet kur citur [akmens citu klubu dārziņā]. Padomājiet paši par savām kļūdām nevis akli vainojiet ko citu. Un ja kāds vēl apgalvos ka punkti un sacensības bojā mačus, konkrēti ARGUMENTĒJIET TO, un PARĀDIET KURUS PUNKTUS VAJADZĒTU MAINĪT lai tagad visi starā gāztu apkārt sekritariātu sacensību 1. rītā. Apskatieties, vismaz Pelns kaut ko vairāk pateica, kā - viss ir slikti, neviens negrib braukt, nolikums vie vainas. Kaut par viņa ieteikumu varētu diskutēt, bet tas vismaz ir kaut kas! Citādāk jūsu teksti par šo slikto sistēmu ir tā pat kā apgalvot, ka zeme ir plakana, jo, jūs taču redziet, plakana.
Paldies par uzmanību.
Cerams, ka daudzi, kas šo tekstu izlasīs sāks arī domāt bik plašāk kā līdz šim.
|
|
| 29-01-2010 12:04 |
|
 |
Grizly
Ziņas: 197
Pievienojās: Feb 2008
Statuss:
|
ŪT machu pamatideja bija celt uudenstuuristu iemanju liimeni, paargaajienos nepiecieshamajaas iemanjaas, turpmaakajiem paargaajieniem. Tanii pashaa laikaa labi atpuusties un sacensties uudenstuurisma discipliinaas.
Diemzheel ne slalomistu, ne Kam Po tipa machi to nenodroshina.
Punktu sisteema paraada, cik % esi tu, attieciibaa pret labaako tavaa laivu klasee.
Sacensiibu kapacitaate ir 250 ekipaazhas. Ko dariit ja buus vairaak?
Domaaju, ka vajadzeetu shai diskusijai likt mieru, asinaat airus un kaa sapulcee lems- taa starteesim. Paareejie laipni luugti uz pikniku. Jo viens otru neizsleedz Vai ne taa?
|
|
| 29-01-2010 13:46 |
|
 |
sarmite
Ziņas: 10
Pievienojās: Apr 2008
Statuss:
|
Kaspar, Tu tāds nervozs esi palicis .
Man jau liekas, ka par to, ka punkti ir kas slikts vispār netiek runāts.
Tāpēc - lai Jums jauks vakariņš!
|
|
| 29-01-2010 15:32 |
|
 |
Korķugalva
Statuss:
|
Nu bet vislaik tik visi saka, ka nelies sportiņš tajā bojā pasākumu. Bez nekādiem argumentiem un pamatojumiem. Tāpēc jau man strezu uzdzen kārtējais tāds pats komentārs, kurā ir pateikts no argumentācijas viedokļa +- nekas. ;)
Labi, viss, beidzam doskusiju, visi tiekamies pāc 70 min...
|
|
| 29-01-2010 16:47 |
|
 |
mikjelis
Ziņas: 30
Statuss:
|
Vēlos pateikties tiem, kuriem šķita svarīgi vēlā piektdienas vakarā veltīt savu laiku, lai lemtu par kārtību, kādā mēs šogad mačosimies. Labi, konstruktīvi pastrādājām. Paldies arī namatēvam Viesturam par viesmīlību. Ar rezultātu - pieņemto LČŪ 2010 Nolikumu drīzumā varēs iepazīties http://www.udensturisms.lv , kad tiks iestrādāti labojumi, precizējumi un redakcijas par kurām nobalsoja vairākums klubu pārstāvju.
Galējā variantā lielu revolūciju un pārsteigumu nebūs - lielas atšķirības no pērnā gada nebūs.
- Toties nebūs atsevišķa mednieku/makšķernieku laivu klase, tā turpmāk ir apvienota ar meistarpūšļiem Pm un turpmāk sauksies vienkārši P. Tās vietā mačos debitēs paralēlie katamarāni jeb "putras gurķi" - PG. No "Bizoņiem" ir saņemta mutiska apņēmība uzlikt vismaz 6as ekipāžas katrā mačā, arī vēl daži klubi domā piedalīties šajā klasē ar vairākām ekipāžām. Visticamāk, šī klase startēs reizē ar raftiem, kad uzlikti platie vārti.
- Par dalībnieku kvorumu čempionāta kopvērtējumam - vajadzēs 3 klasē startējušas ekipāžas posmā.
- Vārtu kārtis slalomam: 2as vai 1a - sacensību organizatoru ziņā.
- komandu braucienos ekipāžas dalībnieku vairākumam jāturas kopā visas sezonas garumā, ja gribēs balvu kopvērtējumā. Klubu ieskaitē rezultātu dos viena labākā komanda no kluba.
Nu te tikai dažas lietas. Precīzāk un vairāk - pēc Nolikuma publicēšanas.
|
|
| 01-02-2010 14:07 |
|
 |
Raimo
Ziņas: 13
Statuss:
|
Forši, kad varētu būt publicēts sacensību kalendārs???
|
|
| 18-02-2010 22:10 |
|
 |
Arvis
Super Moderator
Ziņas: 102
Pievienojās: Feb 2008
Statuss:
|
Ir par nulli lielāka pozitīva varbūtība, ka viss (gan kalendārs, gan nolikums) būs pieejams pirmdien..
.. ja vien man darbā lielā inventarizācija veiksmīgi finišēs šodien.. vai rīt..
Ziņa rediģēta: 19-02-2010 12:22 | Arvis.
|
|
| 19-02-2010 12:22 |
|
 |
|
|